suffer-ing =(

semalam ada Larian Serentak 1 Murid, 1 Sukan, 1 Malaysia. saya jalan. slow jog sikit. tak bersemangat langsung sebab berat badan yang dah mencapai paras kritikal ni membuatkan saya cepat penat dan tak cukup nafas je kalau berlari. ditambah pula dengan keadaan kaki saya yang asyik nak cramp je bila terlalu penat membuatkan saya tak minat nak berlari. lepas larian, saya dan team 4 Suria masuk Pertandingan Bola Jaring. belum sampai 5 minit game dimulakan, saya dah tercampak lalu tersungkur menyembah bumi. nasib baik tak kena kiss dengan lantai Dataran Ilmu tu sebab saya tahan pakai tangan. tapi masa tu, saya terkejut gila. rasa macam habis semua semangat saya terbang ke langit sebab langsung tak jangka akan jatuh. sebab saya dilanggar dari belakang. habis sakit pinggang saya. kali kedua jatuh, seluar tracksuit saya koyak besar dekat lutut. orang lain pakai jeans koyak kat lutut sebab nak nampak taiko tapi saya pakai tracksuit koyak kat lutut. kau ada? saya  pun tukar dengan pemain simpanan. mula-mula rasa sakit. sekali bila tengok, lutut saya luka. tak ada la terkoyak kulit lutut saya, tapi faham-faham la kan kalau tersagat kat lantai tu luka dia macam mana. thanks to SARAH RAMORA sebab bagi plaster. next game dengan 3 Utarid, saya main masa kedua je. dalam sakit-sakit pun saya still ada keinginan nak main.


pada waktu malamnya, tangan saya dari siku sampai hujung jari tangan, rasa kebas gila-gila. maybe sebab saya jatuh terhentak lepas tu tahan pakai tangan kut. dah la 2 kali. sekali masa PJK hari rabu, sekali lagi masa semalam. sebab dah tak tahan sangat, saya menangis. ayah saya la yang tolong urutkan tangan. letak minyak angin. thanks ABAH! lutut saya pulak, bila kena air, pedih bukan main. lepas tu, siap lebam lagi. rasa malang je semalam. ishhh~ sekarang tangan saya still sakit tapi dah kurang cuma dekat bahu dah rasa sakit pulak. macam-macam je Yana ni. 
Sorry for the inappropriate language used !

8 comments:

acan ketot said...

hu3..
sbr yewp...
pasni careful..

Dyg N. Khairyn said...

kesian. hrp cpt sembuh :)

Lyana M said...

to Acan Ketot & Dyg N. Khairyn ;
ahha~
thanks!
yep!
semoga cepat sembuh.
dah seksa ni.
tangan kebas semacam je.

alynfazlin said...

haha pity you sis.. aku tengok kau tdo mlm tu sampai berckp sakit sakit pun aku kesian.. get well soon. :)

iPai said...

heheh .. teringat plak dulu2 pernah luka kat lutut .. haish ..

jaga bek2 ek .. nanti sapu ubat lagi sekali ..

iPai said...

simple je blog ni ek .. heheh

alynfazlin said...

aku tag kau kt entry aku. :)

http://alynfazlin.blogspot.com/2011/07/jom-join-bloglist-wacanaku.html

Lyana M said...

to iPai;
takpe laki parut kt lutut nmpk cool.
nmpk mcm budak nakal cket.
tkde la skema sgt.
tp perempuan??
emmm? =)

to alynfazlin;
alhamdulillah..
kakak ak ni dh ade perasaan rupanye.
sebelum ni tk peduli pown kalau org ckp saket.
hee~