untuk Fynaz yang bertanya ;

ni haa cara nak link-kan gambo ;

1st, upload gambar macam biasa je.


lepas tu, jadi la cam kat bawah ni.


next, highlight kan gambar tu. jadi warna biru kan? lepas tu klik word 'link' tu. yang dekat arrow tu.


then, keluar box macam dekat bawah ni. dekat arrow tu, Fynaz letak la link apa yang Fynaz nak, bila orang klik gambar akan teus link ke page mana-mana.


dah siap. publish post macam biasa. done! huu? paham ke akak merepek ni? kalau tak faham nanti bagi tau ek. :)

Sorry for the inappropriate language used !

6 comments:

Diyana Ali said...

paham paham . hehe

Lyana M said...

@ Diyana Ali

hee~ nasib paham. klw tak sy nk cdgkan guna google translate. situ bole pilih language. huhu~ :)

aku_fynaz said...

hehe paam ! tq kak
lap u

Lyana M said...

@ aku_fynaz

hee~ welcome. ape lap2? nak lap kasi bersih cket. :)

aku_fynaz said...

aah...na lap lapy akk ya bsah uh..hehehe

Lyana M said...

uhh.
lap lappy?
nak lap kena pakai kain yang ade butir2 berlian tulen.
bru ade class.
:')